6 Nisan 2013 Cumartesi

Moodle siteye kayıt olurken reCAPTCHA güvenlik kodu ekleme

Moodle Sitenize kayıt sırasında güvenlik amaçlı reCAPTCHA kodu eklemeniz robot kayıtlarını önlemek amacıyla site güvenliğiniz açısından önemlidir.
Eğer sitenizde E-Posta Temelli Kendi Kendien Kayıt seçeneğini aktif ederseniz reCAPTCHA  kodu eklemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Böylece üye olmak isteyenin robot mu insan mı olduğunu anlamış oluruz.
Peki reCAPTCHA  kodunu nasıl ekleyeceğiz.
Öncelikle www.google.com/recaptcha adresine giderek sitenizi kayıt yaptırınız.
Sitenizi kayıt yaptıktan sonra size reCAPTCHA kodu verecektir. Aşağıdaki resimde görebilirsiniz.
Almış olduğumuz bu kodu sitenize yerleştirmeniz gerekiyor. Bunun için
Site Yönetimi-Eklentiler-Kimlik Denetimi-Kimlik Denetimini Yönet bağlantısına tıklayınız. Açılan sayfada Eposta temelli kendi kendine kayıt seçeneğini yanında bulunan göz işaretine tıklayarak bu seçeneğin aktif olmasını sağlayınız.. Bu seçenek aktif olduktan sonra  Eposta temelli kendi kendine kayıt Ayarlar'a tıklayarak açılan ekranda reCAPTCHA etkinleştir seçeneğini Evet olarak seçip kaydediniz.
Değişiklikleri kaydettikten sonra Kimlik denetimini yönet sayfasının en altına geliniz.  www.google.com/recaptcha adresinden aldığınız anahtarları buraya ekleyeceksiniz. Açık ve Gizli olmak üzere iki anahtar vardır. Public Key'i ReCAPTCHA açık anahtar seçeneğinin yanındaki boşluk kısma giriniz. Private Key'i ise ReCAPTCHA gizli anahtar seçeneğinin yanında bulunan boşluk kısma giriniz. Aşağıdaki resmi inceleyebilirsiniz. 
Bundan sonra sitenizde eposta temelli kendi kendine kayıt yapacaklar her seferinde değişişen bir güvenlik (CAPTCHA) girerek üye olabilecekler.

 

2 yorum:

  1. http://ipeksalcim.com/ yılbaşı hediyem ayağıma gelsin diyorsan hemen tıkla ...mutlu yıllar

    YanıtlaSil
  2. branda çadır tente pergole işlerinde lider firma Brandaevi
    www.brandaevi.com

    YanıtlaSil